1:a advent


Nedräkning på börjad.. 1:a, 2:a, 3:e och slutligen 4:e advent.
Om 26 dagar är det dagen som många barn, och många vuxna, längat till, Julafton.
Men lika många som längtar till julen finns det minst lika många som fasar inför den stundande högtiden.
Tänk alla barn som har föräldrar-anhöriga som super sig fulla..

Enligt IOGT-NTO:
"Det är känt sedan tidigare att många barn känner sig illa till mods när föräldrarna dricker. Det gäller framför allt de 385 000 barn i Sverige som lever med föräldrar som dricker så mycket att de riskerar sin egen hälsa. Undersökningen på Lunarstorm visar att även barn till så kallade normalkonsumenter mår dåligt när de vuxna dricker.

– Det behöver inte handla om några mängder. Det kan räcka att man luktar konstigt eller pratar och skrattar på ett annat sätt än vanligt för att barnen ska känna sig osäkra. Vuxna som har druckit blir lätt läskiga, de får kort stubin eller vill kramas hela tiden och de skrattar alldeles för högt.

Undersökningen genomfördes den 15 november 2009. Av 2352 svaranden i åldrarna 0-18 år svarade 28,3 procent att de någon gång känt obehag under julen för att någon vuxen druckit alkohol. 9,6 procent uppgav att de upplever obehag varje jul."

Så ni som brukar dricka på jul.. Tänk om. Det är här är barnens högtid.
En dag kan inte vara svårt att vara utan alkohol. Om det är svårt att låta bli en dag (minst), så får ni söka hjälp. För då har ni problem.. Jag tänker på barnens bästa.
Låt barnen få åtminstone en dag att minnas med glädje..



Kram till Er alla ha en trevlig och mysig första advent!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0