Hur gör man för att behålla ett förhållande bra?

Jag satt och kikade runt lite på olika bloggar. Halkade som in som ett bananskal på en härlig blogg! www.afrobelita.se
Där gav hon några tips på hur man gör för att behålla förhållandet levande. Vilka jag tycker verkar bra och tänkvärda!
 


* Fly inte från era problem. Visst kan det vara jobbigt ibland, så pass att man inte vill vistas i samma rum men försök att prata ut om problemen när allt lugnat ner sig. Smit inte ut och var borta i flera dagar eller så, det löser ingenting.

* Våga ta upp vad som verkligen stör dig men låt inte anklagande om du är tjej. Killar gillar inte när man anklagar dom och tjatar på vad dom måste bli bättre på osv. Utan försök att bara berätta hur han fick dig att känna när han tex "höjde rösten" eller "ignorerade" dig osv.

*Hitta något gemensamt intresse. Att ha ett eget liv är absolut viktigt men att ha ett gemensamt intresse som att träna ihop, dansa ihop eller det kanske är att gå på konserter ihop? GÖR då det. Då kommer ni ha en massa skojigt att prata om sedan och kan skapa en massa nya minnen hela tiden.

* Uppmuntra varandra. Tänk på hur det var när ni träffades och allt var så underbart. Försök att ta in sakerna som gjorde er glada då. Upplev sakerna igen och påminn varandra om varför ni föll för varandra till att börja med. Glöm inte att om ett förhållande ska funka så måste man vattna det, inget växer utav sig självt. Man måste vårda det. Småsakerna i vardagen betyder oftast mer än vad man tror.

Sedan vill jag också påpeka att om man bråkar varje dag och mår mer dåligt än bra så borde man verkligen fråga sig själv "Är det är såhär jag vill leva"? För vissa kan lösningen faktiskt vara att gå skilda vägar då man inte kan komma till någon lösning men att kämpa in i det sista för kärleken är ändå värt det.



Tack Afrobelita för dessa tänkvärda tips!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0